vrijdag 28 juni 2013

Ritverslag -:- Raid Des Hautes Fagnes - Malmedy 2013

23-jun-2013 // RDHF - Malmedy // 17st op 349

Malmedy staat gekend voor #lastig, #technisch en vooral het #beste wat België te bieden heeft qua mountainbiken. Hoogdag dus, maar jammergenoeg geen zomers weer zoals alle eerdere ritten in 2013.
De voorbije edities telkens gekozen voor de kortere en explosieve 65km omdat deze beter bij mijn rijstijl past. Echter deze keer opteerde ik voor de 90km omwille van de grotere uitdaging en spannendere tracks. Op het programma een kleine 2700hm en 5h30 biken.


De start verliep vlekkeloos vanuit de 1ste startbox (#701) en meteen nestelde ik mezelf goed vooraan. Zonder in overdrive te gaan verliep het eerste wedstrijduur bijzonder goed. Ik draaide zowaar mee in de top10, in het gezelschap van Jurgen VDB van #TeamNomaDesk-Narviflex. Op de technische wortelpassages was de Scott 900 SL een waar beest tov mijn eerdere 26" broertje. Tot halfweg koers zat het tempo hoog en kregen we slechts lichte regen over ons heen.

 

Het veenstuk lag er verrassend goed bij  maar kostte toch heel wat krachten. Voor ik het doorhad verloor ik contact en reed ik rond op plek 13, wat nog steeds goed is.
Doordat de vermoeidheid en koude begonnen toe te slaan maakte ik enkele stuurfoutjes zonder erg. Eén onoplettendheid teveel want ik stootte mijn knie ergens onzacht tegen. Meteen een hevige pijnscheut en het vlotte tempo was gaan vliegen.
Vooral met het oog op de lastige laatste 20km liet ik het tempo drastisch zakken om de schade te beperken. De onderlinge verschillen tussen de deelnemers waren echter al zo groot geworden, dat zelfs aan een toeristentempo ik nauwelijks bikers zag voorbij komen.
Mijn teamie Steven zag ik passeren na goed 67km en wist meteen dat het voor mij nog een lange weg tot de finish ging worden.


Zo goed het ging in het eerste uur, zo slecht ging het in het laatste uur!
De combinatie van een iets te zwaar verzet (26x39 - 11x34T), de zware weersomstandigheden, kniepijn onderweg en vooral het te snelle eerste wedstrijduur maakten deze race de zwaarste van dit jaar.


Conclusie: goeie wedstrijd gereden, maar zal toch beter moeten leren doseren.
Volledige uitslag: hier

Tot de volgende
S.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten