maandag 28 november 2016

Ritverslag -:- Ednine Beachchallenge Koksijde 2016

27-nov-2016 // Ednine Beachchallenge Koksijde // 30st op 250

Na 2j zonder beachraces werd de goesting te groot om deze winter op mijn honger te blijven zitten. Tevens een extra motivatie omdat ik in 2017 mag rijden bij Team Bikesensation.
Eens kijken hoever de winter conditie staat :-)

De Ednine Beachchallenge heeft de titel "toughest Belgian beachrace" en dat hebben we geweten.
Geen startboxen in Oostduinkerke, maar allemaal tesamen in het losse zand, en lopen maar!

De start wat gemist maar al heel snel aansluiting gevonden bij het grote peloton, die tegen de wind in geen al te hoge snelheden maakte. Nog voor het eerste keerpunt zat ik bij de top 70 en kon ik heel wat renners oprapen die te voet het verkeerde spoor namen.
Het keerpunt zelf was een versmalling tussen nadars waar een tijdsregistratiemat lag. Hier stond iedereen stil en waren de toppers gaan vliegen, bye bye top 20.

De rest van de koers goed ingedeeld en terechtgekomen in een groep van een man of 10. Door de vele loopstroken verbrokkelde de groep continue, maar het lange stuk tegen de wind in zorgde telkens voor een samensmelting.
Het parcours was echt super! Hier kon je echt de conditie testen en je stuurmanskunsten bijschaven.
De finale zandstroken nog eens vollebak en proberen om zo ver mogelijk te fietsen op de laatste krachten, om dan de moordende finish klim nog naar boven te klauteren. Oef!Na 1h24 de finish bereikt met een zeer goed gevoel.  (Strava details: klik hier)


Volledige uitslag: webscorer

Tot de volgende
S.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten