woensdag 4 april 2018

Ritverslag -:- La Hallonienne (BAMS #1) 73km

2-apr-2018 // Grand-Halleux - La Hallonienne // 51e/404

Op paasmaandag afgezakt naar het verre Grand-Halleux om deel te nemen aan de eerste grote afspraak van 2018, deel uitmakend van de BAMS challenge, samen met ploegmaat Steven.
De weersvoorspellingen zagen er op papier redelijk goed uit maar in de ardennen kom je nooit proper aan de finish. Deze editie zal mij bijblijven als een serieuze #mudfest en eentje die het uiterste van je conditie vergde.
Het nieuwe mtb team Hilaire XCM stond mooi te blinken vooraan het pak renners, en zo was een vlotte start gegarandeerd in het kielzog van vele toppers (Mathieu VDP, Joris Massaer, Soren Nissen, Wout Alleman, Julien Delaet, ...)


Na goed 800m asfalt afdaling doken we de bossen in en kwamen er de rest van het parcours niet meer uit. De eerste paar km zijn altijd hectisch en verdedigen van de posities, aldus meteen te voet bij het eerste technische obstakel. Na een 3 tal km besefte ik meteen dat dit een zeer lange en lastige koers zou worden. Het tempo laten zakken en in een mum van tijd vlogen massas bikers voorbij. Ik had geen offday maar wel vrees om de man met de hamer zeer snel tegen te komen.
Het parcours van 73km en 2000hm bood z.g.a. geen recup stroken, en je moest zowel bergop als bergaf blijven kracht zetten om enigsinds tempo te houden. De kunst is hier echt wel het ideale traject te zoeken, om zo zuinig mogelijk de vele modderstroken te overbruggen. Makkelijk gezegd!
Tijdens de wedstrijd zelf meerdere keren gedacht aan DNF: een ware aanslag voor mens en materiaal, stapvoets omhoog, glijdend naar beneden en de klok die precies stilstond.
Jammergenoeg reeds na 8km een DNF voor ploegmaat Steven met een geplooide tand van het kettingblad. #garbarukfail


Na goed 30km was de klik gemaakt en was opgeven niet meer aan de orde. Ook kreeg de moraal een serieuze boost omdat vele snelle starters door de mand vielen.
Koud hebben we niet gehad, maar vuil waren ze zeker.
Na goed 4h40 zag ik plots het bordje "welcome back" en was de finale adrenaline afdaling het laatste obstakel tot de eindmeet.
Oef!
#teamhilairexcm
(Strava details: klik hier)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten