donderdag 7 februari 2013

Ritverslag -:- Bredene Beachrace: Duorace 2013

3-feb-2013 // Bredene Beachrace Duorace // 15st op 183

Na de koude maand januari vol sneeuw en ijsdagen, was het dan weer zover op de eerste zondag van februari: d-day op het strand van Bredene!

Het parcours was ongewijzigd tov de laatste edities en de wind was opnieuw goed voelbaar bij een temperatuur van 4°C. Bij de verkenning viel al meteen op dat er massaal veel schelpen ("scheermesjes") en vuilnis op het strand lagen. Opletten dus!

Om 13h gingen ruim 180 duo's en teams van start. Door de felle tegenwind maakte het peleton continue zeer nerveuze bewegingen en ontstonden er enkele valpartijen.
Aan het keerpunt in Oostende sloeg de pech toe: lekke band achteraan, vloeken! Maar race over? No way! Met dank aan een behulpzame mechanieker van Team Nomadesk-Narviflex, kon ik na het gebruiken van een voetpomp, terug van start gaan.


De start van een ware inhaalrace was gas geven van begin tot einde. Het moet gezegd worden dat het een super gevoel geeft wanneer je constant mensen inhaalt ondanks dat je afziet als de beesten.
In de laatste halve ronde werden nog eens alle registers opengezet, en zijn we zo op een onverhoopte 15ste positie gefinished. Well done!
Zat er meer in? Ja.
Komen we terug? Duh!


Volledige uitslag: startracking

Tot de volgende
S.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten