zondag 9 december 2012

Ritverslag -:- Bredene Beachrace: Enfinity Classic 2012

8-dec-2012 // Bredene Beachrace Enfinity Classic // 39st op 395

Een koude maar zonnige zaterdag middag: let's race!

De afspraak deze keer was in Bredene, met de allom gekende duinentrack en een veelvoud aan golfbrekers op het strand. Net als vorige edities ligt het zand op sommige plaatsen zeer zwaar, en is lopen het enige alternatief.
Dit jaar nog maar zeer weinig looptrainingen ingelast, al denk ik niet dat ik er veel voordeel aan gehad zou hebben tijdens de race.

Na een verfrissende verkenning samen met Steven D. en Peter V. waren we ruimschoots op tijd aan de start en tevens goed opgewarmd. Geen startboxen in Bredene, maar allemaal op 1 lint naast elkaar.
We mochten dus vooraan plaatsnemen :-)


Anyhow de start heb ik deze keer niet gemist - en er bevonden zich geen loslopende honden op het parcours - waardoor de start ronde zonder foutjes verliep. Ik draaide zowaar als 1st het strand af.
Eénmaal op de dijk voelde ik al snel dat het vandaag een supersnelle wedstrijd zou worden, en dat mijn versnellingskeuze wel eens zou kunnen te kort schieten: een 40T blad vooraan op een 26" bike is geen optie voor zeer hoge snelheden.
Na de start ronde zat ik nog steeds rond positie 25, maar de overgang tussen lopen en fietsen was te zwaar belastend, en moest ik dus tempo minderen om niet volledig op te branden.
De ganse wedstrijd was een gevecht tussen de kracht in de benen en het niet overschreiden van de maximum HR zone. Wind was er nauwelijks waardoor het tempo de ganse wedstrijd gelijkmatig - HOOG - bleef.In de laatste ronde kon ik in een losse zandstrook nog een gat van 10sec slaan, net voor het ingaan van de duinen single track. Deze voorsprong kon ik echter maar houden tot halfweg het lange dijk stuk. In de achtergrond verscheen namelijk Jürgen D. met in zijn zog een kleine peleton. Een man of 6 strijdend voor de top 40 en allemaal diep in de reserves. TSJAKAA :-)
Ik wist dat ik niet moest onderdoen, en hield in de laatste strandzone richting finish het tempo hoog genoeg. Na iedere golfbreker een serieuze snok en in de aankomstzone nog eens alle fut uit de benen lopen: gelukt!
Na 1h12.32 de finish bereikt met een goed gevoel. De kracht was er niet 100% en de pijn in de onderrug was er vooral in de loopstukken. (Garmin details: klik hier)Volledige uitslag: startracking

Tot de volgende
S.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten